Az izr. templomban - Rosenblüth, Mátyas
Rabín Matej (Matyás) Rosenblüth pozýva predstavenstvo mesta i obyvateľstvo na židovský náboženský obrad za následníka trónu na deň 4. 7. 1914. Hlbokú sústrasť predstavenstvo aut.ortodox. židovskej obce podchytilo zápisnične