Gömöri ev. ref. lelkész értekezlet és egyházmegyei közgyülés
V dňoch 10.-11.04.1905 zasadala v Rimavskej Seči konferencia evanjelických reformovaných duchovných a zároveň prebehlo zhromaždenie evanjelickej reformovanej cirkvi v Gemersko-malohontskej župe. Na programe prvého dňa bolo pripomienkovanie zakladajúcej krajinskej penzijnej inštitúcie pre kňazov a poistenie cirkevných budov v Gemersko-malohontskej župe proti požiarom.Správu predniesol seniro Pavol (Pál) Nagy. Abrahám Farkas sa zriekol funkcie svetského predsedu v cirkvi, Ladislav (László) Vattay odstúpil z funkcie cirkevného poradcu, ponechal si funkciu hlavného zapisovateľa. 1.07.1905 prebehnú voľby na uvoľnené miesta. Štyria diplomovaní učitelia zložili prísahu.