Szózat vármegyénk hazafias közönségéhez - Fáy, Július; Druisner, Juraj; Váry, Ján
Vedúci predstavitelia Všeobecnovzdelávacieho spolku Gemersko-malohontskej župy: predseda Július (Gyula) Fáy, Ján (János) Váry, tajomník a školský inšpektor a predseda Juraj (György) Druisner hodnotia snahy spolku pri pestovaní maďarskej reči ako neodstatočné. Spolok má vo verejnosti podporu - dôkazom čoho je finančná základina 96 000 korún.