Elfelejtett magyar szobrász
Maďarskí umelci - sochári (Ľudovít) Alajos Stróbl a Barnabás Holló v apríli 1905 začali vyvíjať úsilie na prevezenie telesných ostatkov zabudnutého a nedoceneného sochára Štefana (István) Ferenczyho do Budapesti. Tam pri Múzeu výtvarného umenia má byť zriadená pamätná izba umelcovi a mramorová náhrobná tabuľa. Začali rokovania medzi mestským zastupiteľstvom v Rimavskej Sobote a sochármi.