Papjelelés
Počas veľkonočných sviatkov 1905 sa uskutoční v obciach Šivetice a Jelšavská Teplica zasadanie gemerského evanjelického a.v. seniorátu pod predsedníctvom Júliusa (Gyula) Terrayho. Hneď po ukončení odcestuje do Miskolca, kde zasadá finančná cirkevná komisia pod jeho predsedníctvom. Ján (János) Törköly, profesor rožňavského gymnázia je tiež členom tejto komisie. Pocestujú spoločne.