Uj magyar nemes
Kráľ vymenoval advokáta Dr. Molnára z Rimavskej Soboty do šľachtického stavu. Kriticky je poznamenané, že aj v Rožňave by sa našli takí, ktorí si zaslúžia takúto poctu. Rožňava však v minulosti nie vždy podporovala vládu, preto kandidát bol vybratý z centra župy.