Májusi zene
Kapelník Koloman (Kálmán) Palócz so svojou cigánskou kapelou dostal povolenie vystupovať od 1.05.1905 do ukončenia mesiaca dvakrát do týždňa vo večerných hodinách medzi 8-9 hodinou na promenáde na námestí v Rožňave.