Idegenforgalmat Homonnának : Sylvesteréji álom - Sylvestris, U.
Kritika cudzineckého ruchu v Humennom v roku 1902. Porovnanie so svetovou výstavou v Paríži v r.1900, kde premávali automobily, čo v Humennom chýba. Chýbajú kultúrne a iné budovy, pre ktoré by návštevník prišiel do Humenného. Most cez rieku je tak úzky, že keď prechádza 1 povoz ostatné musia čakať.