Levél a szerkesztőséghez - Thomán, Dávid
Komentár k článku, ktorý zverejnil týždenník Homonna és Vidéke v č. 1/1902. Jedná sa o článok riaditeľa židovskej školy Samuela Lengyela zaoberajúci sa testamentom mecénky židovského školstva v Humennom Karolíny (Lina, Jánosné) Kranzthor. David Thomán, [lekár Zemplínskej župy] komentuje danú problematiku z pohľadu autora námetu testamentu. Považuje súčasný čas za práve vhodný, aby sa započalo s nadstavbou pre dievčenskú školu.