Néhány szó iskolainkról
Úvodník rozoberá možnosti štúdia na stredných školách v Rožňave. Z 5198 obyvateľov mesta 1474 chodí do školy. Na Evanjelickom a.v. gymnáziu študuje 230 žiakov, z toho 160 cezpoľných, na Katolíckom vyššom gymnáziu študuje 243 žiakov, z toho 193 cezpoľných. Poukazuje na finančný prínos pre mesto. Je však v záujme zvýšenia počtu žiakov, aby sa doriešila otázka hygieny v meste.