A magyar nyelv apostolai
Minister vnútra udelil 100 korunovú prémiu za šírenie maďarského jazyka na základných školách - učiteľom Emilovi Gratzovi z Podhorian a Ignácovi Riczingerovi zo Strání pod Tatrami začiatkom mája 1905.