Hivatalos tanügy vizsgálat foytatása - r.m
Školský inšpektor Zemplínskej župy [(István) Beregszázy] vykonal vo februári 1902 školskú inšpekciu v severnej časti Zemplínskej župy. V okrese Stropkov konštatoval len 2 školy zodpovedajúce požiadavkám - rímskokatolícka škola v Kelči a gréckokatolícka škola v Havaji. V okrese Vranov vyhovovala rímskokatolícka škola v obci Dobrá nad Ondavou [dnes Kvakovce], ako aj evanjelická a.v. škola vo Vranovskom Dlhom [dnes Vranov]. Okres Michalovce vyhovovala požiadavkám gréckokatolícka škola v Strážskom. Konštatovanie slabej úrovne školstva.