A homonnai izr. elemi népiskola... - F-r
Referát zo školskej slávnosti výročia boja za slobodu (15.marec 1848), ktorú usporiadala Humenská židovská obecná škola dňa 15.03.1902. V slávnostnom príhovore riaditeľ školy Samuel (Samu) Lengyel kládol hlavný dôraz na význam vlastenectva.