Purim
Správa o tom, že t.r. pripadá purim - židovský sviatok na dni 23.-24.03.1902. Predchádzal ho Esterin pôst. Sprievodným znakom sviatku je dobrá nálada, veselosť. Tento svitok zodpovedá obsahom kresťanským fašiangom.