Búcsuszó - Réz, Ladislav
Rozlúčkový list zodpovedného redaktora týždenníka Homonna és Vidéke, ako aj evanjelického reformovaného duchovného Ladislava (László) Réz. Menovaný stál pri zrode týždenníka a po 8 mesačnom pôsobení vo funkcii zodpovedného redaktora odchádza s poďakovaním za dôveru čitateľom. V rozlúčkovom liste zdôrazňuje snahu, ktorú musel vyvinúť na založenie novín dávno predtým než začali pravidelne vychádzať, ako aj nestraníckosť novín, ktorú sa snažil zachovávať.