Főigazgatói látogatás
Vrchný školský inšpektor pre obvod Banská Bystrica, do ktorého spadá aj Katolícke vyššie gymnázium a Evanjelické a.v. gymnázium v Rožňave, navštívil v dňoch 9.-13. a 15.-16.12.1914 tieto školy. Jeho hodnotenie bolo kladné. Vysoko ocenil najmä to, že v krízovej vojnovej situácii dokážu na Evanjelickom a.v. gymnáziu 8 profesori zabezpečiť plynulý chod vyučovania.