Mozi előadások
Popoludňajšie programy pre vojakov sú stále zadarmo v kine Apollo, ktorého majiteľom je známy rožňavský podnikateľ Juraj (György) Lipták. Program kina v novembri 1914: Cestovanie po hornom Egypte (dokumentárny film), Maxi ako komorník (Maxi mind komornyik, komédia) v hlavnej úlohe s Maxom Linderom, Víla kina (A Mozi-tündér, opera, dráma v troch dejstvách). Predvedie Národná opera z Budapešti. Humoreska Romerove experimenty. (Romer kisérletei).