Andrássy Gézáné grófné hadikórháza
Grófka Eleonóra Andrássy bola aktívnou členkou Červeného kríža a spolupracovala v čase vojny s rožňavskou pobočkou - jej predsedníčkou Etelkou Vargovou, rod. Scheffer. V decembri 1914 založila vojenskú nemocnicu v Székesfehérváre (MR). Jej vedúcim bol menovaný lekár Dr. Jozef (József) Frigyessy.