Legyen béke! - -x.-
Vo februári 1902 sa pripravujú voľby parlamentných poslancov. Autor poukazuje na nezhody, ktoré vznikli pri komunálnych voľbách v Rožňave. Podľa neho je potrebné zachovať pokoj a rozvahu.