Szinház - -i.
18.02.1902 bol zahájený cyklus divadelných predstavení v Rožňave, divadelnou spoločnosťou Aladára Szabadhegyiho. Článok hodnotí vystúpenia: "Orly" (A sasok) autorov Rákosiho a Guthyho, "A valeni nász" autorov Ganghofera a Brocingera, operet Jozefa Bokora "A Napfogyatkozás" (Úbytok svetla) a ďalšie. Podrobne sú rozobraté herecké výkony. Predstavenia boli slabo navštívené.