Tifuszjárvány
V Rimavskej Sobote sa v apríli 1902 vyskytlo 10 prípadov ocherenia týfom. Ako zdroj infekcie bola označená voda zo studne nachádzajúca sa vo dvore Finančného riaditeľstva. Boli urobené všetky opatrenia, aby sa predišlo rozšíreniu. Obeťou sa stal hlavný finančný kontrolór (pénzügyőri fővigyázó) Karol (Károly) Szurony z Finančného riaditeľstva v Rimavskej Sobote.