Az Apolló mozgószinház
25.04.1915 bolo v kine Apollo v Rožňave zahájené premietanie filmov A. Conan Doyla. Autor správy oceňuje, že vo veľmi krátkom čase po budapeštianskej premiére sa filmy dostávajú do rožňavského kina. Kino je hojne navštevované.