Aratáskor - --ly
Úvodník venovaný úvahe na tému maloroľníctva v Hornom Uhorsku. Roľníci sa pridŕžajú pôdy, ale napriek pracovitosti, ako aj tvrdohlavosti sa nedostali ani o krok dopredu v porovnaní s minulými rokmi. [Grafonym --ly sa vyskytuje v týždenníku H.és V. častejšie-ide pravdepodobne o regionálneho autora. Ostáva na prebádanie].