Szinház
Kritika divadelnej spoločnosti vedenej riaditeľom Péter Deákom, ktorá ukončila hosťovanie v Humennom a dňom 23.07.1902 odišla do Mátészalka (MR). Posledné 3 vystúpenia boli pod úroveň, o čom svedčí aj minimálna návštevnosť. Benefičné predstavenie v prospech herečky Matild Györi padlo medzi ne, čo nebolo prospešné.