A honmentés - o.
Úvodník zaoberajúci sa úvahou na tému vysťahovalectva zo Zemplínskej župy začiatkom 20.storočia. Mnohí z tých čo idú do Ameriky sa aj vrátia. Zarobia peniaze, ktoré donesú rodine. Otázkou je či považovať týchto obavateľov za vysťahovalcov.