Uj utvonal épitése
Informácie o výstavbe vicinálky medzi Stropkovom a Medzilaborcami v roku 1902. Príspevok okolitých obcí k jej výstavbe (bezplatné darovanie dreva a pod.) Príspevok hlavného župana Vojtecha (Béla) Hadik vo forme 50 tisíc korún. Tomáš (Tamás) Malonay hl.slúžny zo Stropkova zobral na seba starosť o vyplácanie týždňových miezd pre robotníkov bez nároku na odmenu.