Urhatnámság - Horváthy, Július
Úvaha na tému sociálnych a spoločenských pomerov spoločnosti na začiatku 20. storočia v porovnaní s minulosťou. Školstvo, remeselníctvo - spôsob života. [Autor je pravdepodobne regionálny. V encyklopedických dielach SBS, Szinney, MÉL sa neuvádza. Ostáva na prebádanie.]