A hegyvidéki actióhoz
Pokračovanie textu smernice, ktorú vypracoval hlavný slúžny ako komisár pre "podhorskú akciu" v Humennom roku 1902. V tejto časti poukazuje na konzervatívnosť v obrábaní pôdy, neznalosť kultivácie. Rozvíjať pestovateľské odrody kukurice, ľanu, ktoré sa na Zemplíne daria. Obmieňanie a šlachtenie rastlín. Obce okresu Humenné rozdelené do 3 spotrebných družstiev - Humenné, Medzilaborca a Radvaň nad Laborcom