Egyházmegyei közgyűlés
Referát o valnom zhromaždení Hornozemplínskeho ev.ref. dištriktu v Novosade dňa 28.08.1902 pod vedením seniora Jozefa (Józsefa) Huttku a seniorálneho kurátora Elemíra (Elemér) Bernáth. Prehľady osobností Zemplínskej župy, ktorí sa zúčastnili zasdania. Počty veriacich v župe - 13.986. Ujhely okres 7.210, Sečovský okres 2.116, Michalovský okres 4.227, Humenský okres 303, Vranovský okres 50, Stropkovský okres 26. V Humenskej ev.ref.misii pre všetky tieto okresy žije 433 duchovných. Po zhromaždení sa preberalo 5 súdnych prípadov