Értesitők
Referát o školých správach Humenskej štátnej meštianskej a vyššej obchodnej školy a Humenskej štátnej rezbárskej školy za šk.rok 1901/1902, ktoré boli zverejnené v Humennom v auguste roku 1902. O.i. vyzdvihuje 25 ročný vplyv meštianskej školy na maďarskú spoločnosť v Hornom Uhorsku. Stručné dejiny školy, počty žiakov (šk.r.1901/1902 - meštianska škola 156 a vyššia obchodná škola 87 študentov). Pri zrode školy v r.1877 mala len 32 študentov. Rezbárska škola sa odvíjala od nej. Vyhotovanie umeleckých predmetov počty, ako aj hodnotové vyčíslenie. V r.1901/1902 zapísalo sa 20 študentov, z ktorých 2 zomreli. Jeden študent bol z Humenného, 4 zo župy a 13 z celého Uhorska. Úroveň školy vysoká.