A Laborcz volyai gr. kath. templom szentelés ...
Vysviacka gréckokatolíckeho kostola v obci Vôľa koncom augusta 1902. Samotný obrad previedol gréckokatolícky biskup mukačenskej diecézy Gyula Firczák za prítomnosti farárov z celého okresu. Zúčastnilo sa jej asi 6-8 tisíc veriacich z okolia. Na záver slávnostný obed.