Az amerikai kivándorlás okai és következményei : Harmadik közlemény - Kula, Štefan
Úvodník pokračuje v náčrte dôvodov vysťahovalectva zo Zemplínskej župy. poukazuje aj na výskyt filoxéry v takom merítku, že zničila celé vinice v Tokajskej oblasti. Ten kto nemal iný majetok zostal v úplnej biede.