Alexy Albert
Spomienkový článok o Albertovi Alexym, obchodníkovi z Rožňavy, ktorý zomrel 5.05.1905. Pochovaný bol v Rožňave za najvyšších pôct. Smútočnú reč predniesol Július (Gyula) Terray, senior gemerský. Bol činný vo verejnom živote. Je pravdepodobné, že bol svetským funkcionárom evanjelickej a.v. cirkvi v Rožňave. [Pôsobil v školskej rade Evanjelického a.v. gymnázia v Rožňave ako náhradný člen v školskom roku 1887/88. In: Výročná správa Evanjelického a.v. gymnázia za rok 1887/88, s. 51].