Az "Apolló" mozgószinház
Majiteľ rožňavského kina Apollo Juraj (György) Lipták v Rožňave uvádza v júni 1915 humoristicko-fantastickú snímku Pijan (A korhely apa) v dvoch dejstvách a humoresku Szerelemből dijbirkozó. Náučný film o muche, ako prenášačovi nákazlicých ochorení.