Kisegitő orvosok
Na požiadanie podžupana Gemersko-malohontskej župy [Gejzu (Gézu) Lukácsa] dekan Lekárskej fakulty Univerzity v Budapesti (MR) vyslal štyroch poslucháčov medicíny do obvodov, ktorých lekári bojujú na fronte - ako výpomocných lekárov. Sú to: Ondrej (Endre) Rácz do Jelšavy, Abrahám Farkas do Hnúští-Likiera, Jakuba (Jakab) Lőwiho do Ratkovej, Leopolda (Lipót) Néyho do Štítnika.