Tanárváltozár
Premonštrátsky kňaz, profesor rožňavského gymnázia Karol Virgil (Károly Virgil) Kolumbán odišiel v septembri 1914 do dôchodku a na jeho miesto bol menovaný Áchác Ján (Ákos [János]) Borcsányi.