Tisztujitás a kishonti ev. esperességben
Na schôdzi malohontského evanjelického a.v. seniorátu v Rimavskej Sobote dňa 18.11.1914 boli do jednotlivých funkcií za predsedania seniora Pavla (Pál) Gyürkyho zvolení: Alexander (Sándor) Medveczky za cirkevného dozorcu, Samuel Banczik, kňaz - vicesenior, Ľudovít (Lajos) Hüvössy tajomník, Ľudovít (Lajos) Kemény hlavný tajomník. Jozef (József) Törköly st. svetský hlavný tajomník.