Andrássy Gejza és Manó gróf a harctéren
Informácie o vojenskej službe grófa Gejzu (Géza) Andrássyho, krajinského poslanca z Betliara v automobilovom vojenskom oddieli na severnom fronte. Emanuel (Manó) Andrássy sa zúčastnil vojenského výcviku pri Piatom domobraneckom husárskom pluku v Košiciach v auguste 1914 a v decembri 1914 ako kadet-rotný nastúpi na severný front.