Harminc éves tanári jubileum
Jubilejný článok o profesorovi Kolégia v Prešove, rodákovi z Dobšinej Matejovi (Mátyás) Szlávikovi. Študoval na Evanjelickom a.v. gymnáziu v Rožňave. Bol redaktorom Rozsnyói Hiradó v rokoch 1882/83, prispel k založeniu gemerskej sekcie Uhorského karpatského spolku so sídlom v Rožňave. Bol aktívny vo verejnom a spoločenskom živote Šarišskej župy (zákonodárny výbor župy, mestské zastupiteľstvo, člen riaditeľskej rady pre štátne učiteľské ústavy). Publikoval. V roku 1915 uverejnil "Luther-Naptár" článok o ňom, z ktorého je uvedená citácia.