Hősi halál
Správa o úmrtí pisára Žandárskeho kapitanátu v Rožňave Alexandra (Sándor) Kovácsa 19.11.1914 v Krakowe (PL). Pôsobil ako práporčík v zálohe. Pochovaný bol 21.11.1914. Jeho otcom bol Alexander Kovács st. z Rožňavy. Zosnulý tri roky pôsobil ako pisár na Žandárskom kapitanáte v Rožňave.