A népfölkelési szemle
Informácie z odvodov brancov, ktoré sa konali v Rimavskej Sobote dňoch 2.-15.12.1914. Z Rimavskej Soboty podmienkam vyhovelo 25%, z Rožňavy zo 183 brancov 50, z Plešivca zo 72 - 13 brancov, z Jelšavy z 30 - 4 branci. Včeobecne sa konštatovala slabá úspešnosť.