Huszonötezer koronás alapitvány
Účastinná spoločnosť, ktorá prevádza losovacie súťaže (osztálysorsjáték) odsúhlasila v januári 1902 - 25 000 korunovú sumu určenú na základinu podporujúcu vidieckych novinárov. Prispievať bude po dobu 10 rokov, počnúc rokom 1902 a to nasledovne: prvých 5 rokov po 3 000 korún, nasledujúcich 5 rokov po 2 000 korún. Do pobočky v Szegede prispel gróf Dionýz (Dénes) Andrássy 600 korunami prostredníctvom správcu svojho majetku Štefanom (István) Sulyovszkym.