Márczius 15 ike Pelsűczön
Pri príležitosti štátneho sviatku - 15.marca - predviedli divadelní ochotníci v Plešivci hru Júliusa (Gyula) Paála, učiteľa z Rimavskej Soboty, Neubližuj Maďarovi (Ne bántsd a magyart!) dňa 15.03.1902.