Az én emlékeim : A "Rozsnyói Hiradó" 40 éves jubileumához - Centifolius
Redaktor týždenníka Rozsnyói Hiradó Jozef (József) Blum spomína na svoje novinárske začiatky. Už počas školských rokov profesor Karol Polónyi na Evanjelickom a.v. gymnáziu v Rožňave uverejnil 2 jeho verše v tomto týždenníku. Zodpovedným redaktorom bol vtedy K.G. Krasznai. Spomína ja zosnulého Dr. Artura Maurera z iniciatívy ktorého sa pred 26 rokmi stal spolupracovníkom týždenníka spolu s Karolom (Károly) Polónyim, Pavol (Pál) Porubszkym, Osváthom, Járosim. Reaktormi boli Július (Gyula) Hámos, Karol (Károly) Kramarcsik, Vojtech (Béla) Grünwald, Vojtech (Béla) Róth, Dr. Rudolf (Rezső) Kádár, Vojtech (Béla) Radó. [Pozri aj Potemra, M.: Bibliografia inorečových novín a časopisov vychádzajúca na Slovensku do roku 1918].