Kitüntetett hős
Bývalý študent Evanjelického a.v. gymnázia v Rožňave, poslucháč medicíny, vojak Štefan (István) Valko, ktorý bojuje na severnom fronte bol vyznamenaný striebornu medailou rádu Františka Salvatora II. triedy. Získal ju za záchranu ranených a tiež za zajatie 8 ruských vojakov.