Megyei közgyülés
Župní predstavitelia Gemer - Malohontu zasadali dňa 25. 02. 1915 v Rimavskej Sobote pod vedením hlavného župana Gejzu Kubíniho (Géza Kubinyi). Na programe bolo prerokovanie zabežpečenia poľnohospodárskych plodín pre obyvateľov. Verejne bol prečítaný ďakovný list, ktorý župnému zastupiteľstvu zaslal rožňavský biskup Ľudovít (Lajos) Balás sipeki.