Melczer Ede + : Dobsina, 1901. decz. 29-én
Nekrológ k úmrtiu učiteľa Meštianskej dievčenskej školy v Dobšinej - Eduarda (Ede) Melczera. Narodil sa 31.05.1829 v Poprade-Veľkej. Študoval právo a teolóiu v Kežmarku a v Miskolci (MR). V rokoch 1848/49 sa zúčastnil bojov, neskôr bol vo vyhnanstve. Pôsobil ako domáci učiteľ v šľachtických rodinách (napr. u Aladára Csákyho). V r. 1859 prichádza na pozvanie evanjelickej a.v. cirkvi do Dobšinej. V r. 1900 odchádza do dôchodku. Pochovaný bol 24.12.1902 v Dobšinej. Dcéra vydatá za Konštantína (Szilárd) Schrancza, syn Dr. Gustáv (Gusztáv) Melczer, učiteľ Meštianskej dievčenskej školy v Budapesti (MR).