Az elesettek árvainak örökbefogadása - Máthé, Gabriel
Riaditeľ Štátneho detského ústavu v Košiciach lekár Gabriel (Gábor) Máthé informuje v marci 1915 o možnostiach a podmienkach, ktoré treba spĺňať pre adopciu detí, ktoré stratili rodičov vo vojne.