Második háborus délután
Na večierku, ktorý usporiadalo Katolícke vyššie gymnázium v Rožňave 11.04.1915 sa predstavili ako autori profesori gymnázia: Mikuláš (Miklós) Komoróczy básňou Husár - domobranec (A honvéd - huszár) a skomponovanou piesňou Vojtech (Béla) Lóska. Diela boli venované pamiatke zosnulého rožňavského advokáta Imricha (Imre) Brambringa, ktorý padol na severnom fronte. Prednášku mal profesor Albín Tóth.