Kossuth ünnepélyünk - -l.
Referát o spomienkovej slávnosti v Humennom 21.09.1902 venovanej spomienke na politika Lajosa Kossutha, ktorý pochádzal z obce Monok (MR) zo Zemplínskej župy. Hodnotný prejav mal ev. reformovaný duchovný Humenného Karol (Károly) Janka. Sústredenie študentov a žiakov pred svojimi školami a následne sprievod mestom.